Sukkulentler dolgun yapraklara sahip olduğundan halk arasında çok fazla suya ihtiyacı olduğu düşünülür. Oysa sukulent bir kaktüs çeşididir. Dikensiz bir kaktüs türü olduğundan, çok fazla sulama yapılması köklerinin çürümesine sebebiyet verir. Dolayısıyla sukulentleri nasıl sulamalı sorusunun yanıtını öğrenmenizde fayda var. Bu bitkiler çok fazla suya ihtiyaç duymaz.
Öncelikle sulama periyodu için net bir süre belirtmek yanıltıcı olur. Ortamdaki nem ve ısı seviyesi, sukulentleri nasıl sulamalı sorusunun yanıtında belirleyici olabiliyor. En doğru tercih, toprağın kontrol edilmesidir. Toprağı elinizde kontrol edin ve kuruyup kurumadığına bakın. Eğer toprak çok kurumuş ise bu durumda sulama yapabilirsiniz. Ancak toprakta nem hissettiyseniz sulama için bir süre daha bekleyin.
Sukulentlerin yaşayabilmesi için ihtiyaç duyduğu toprak türü hakkında da bilgi verelim. Çünkü bu toprak sulamada dikkat etmeniz gereken hususu beraberinde getiriyor. Sukulentler su drenajı yüksek olan toprak çeşitlerinde yaşayabilirler. Dolayısıyla sulama yaparken suyu hızlı dökmeniz, toprağa yayılmadan hızla alta inmesine neden olur.
Bu durumda toprak tamamen ıslanmaz ve sukulent de sudan yeterince faydalanamaz. Sulamayı, suyu yavaş yavaş dökerek gerçekleştirmelisiniz. Aynı zamanda toprağın tamamına sulama yaptığınızdan da emin olmalısınız. Az miktarda su vermek her zaman daha iyidir. Tek seferde suyu boca etmeniz de bitkinize zarar verebilir. Her gün az miktarda sulama yapabilir, bu işlemi günlere yayabilirsiniz.